Trivselsindsats til udskolingen skydes i gang

28. september 2022
Lilla grafik med teksten Basal er en indsats for bedre trivsel i udskolingen

Basal – sammen om trivsel er en klassebaseret trivselsindsats, der har fokus på bedre trivsel og mestring blandt elever i 7.-10. klasse.

I de kommende uger skal lærere og inklusionsmedarbejdere fra 6 skoler på kursus hos Komiteen for Sundhedsoplysning. Her bliver de klædt på til at undervise deres udskolingselever i indsatsen. Basal giver eleverne redskaber til at få flere gode dage og komme godt igennem de svære.

Basal – sammen om trivsel opstartes på et tidspunkt, hvor et stigende antal undersøgelser viser et stort behov for forebyggelse af mistrivsel blandt børn i udskolingen. Basal understøtter som trivselsindsats dette forebyggelsesarbejde.

Indsatsen gennemføres i samarbejde med Ole Kirk’s Fond.

Læs mere om Basal – sammen om trivsel

For mere info kontakt:
Chefkonsulent Malene Norborg Petersson, mn@sundkom.dk, tel. +45 30 27 77 47
Projektkoordinator Mette Magnevall, merm@sundkom.dk, tel. +45 24 59 86 18

SENESTE INDLÆG

Forebyggende indsats viser positive takter

Udskolingsindsatsen Basal – sammen om trivsel ser ud til at gavne dem, der har mest brug for det, nemlig elever med lav mental sundhed og lav self-efficacy (tro på egne evner). Det viser en pilotevaluering, der er foretaget af Statens Institut for Folkesundhed (SIF)....

Behov for en bred trivselsindsats

Seks skoler har fået uddannet medarbejdere og er i fuld gang med trivselsindsatsen ”Basal – sammen om trivsel” i 12 klasser i udskolingen. Indsatsen pilottestes i 2022-23 og udrulles til 40 skoler i skoleåret 2023-24. I en video nederst i denne nyhedsvisning fortæller...